Publieke Sector

Grip op een weerbare organisatie

De landelijke overheid, provincies en gemeenten willen hoogwaardige dienstverlening bieden aan hun inwoners. Om dit te kunnen te kunnen realiseren is het essentieel om de integriteit, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van overheidsinformatie te waarborgen. Een effectieve inrichting van de informatiebeveiliging is hierbij cruciaal. Wij begrijpen als geen ander dat het een uitdaging is om grip te krijgen op alle maatregelen die de BIO vereist en daarnaast te voldoen aan wet- en regelgeving, toenemende eisen van toezichthouders en een beperkt aantal middelen. 

Wij hebben een jarenlange ervaring met het adviseren en ondersteunen van overheden bij het aantoonbaar effectief inrichten van informatiebeveiliging. Wij hanteren hierbij een risicogerichte en pragmatische aanpak langs de assen Organisatie, Techniek en Mens in lijn met de BIO richtlijnen en wet- en regelgeving zoals NIS2. 

Onze diensten

R

Beleid Ontwikkeling

Wij helpen bij het ontwikkelen van een robuust informatiebeveiligingsbeleid dat aansluit bij de specifieke behoeften en eisen van uw organisatie.

R

Strategische Planning

Samen met u ontwikkelen wij een risicogerichte langetermijnstrategie voor informatiebeveiliging. 

R

Risicomanagement en audits

Wij voeren risicoanalyses uit om potentiële bedreigingen en kwetsbaarheden te identificeren en ondersteunen bij het treffen van maatregelen om deze risico’s te beheersen.

R

Organisatie en sturing

Wij helpen u grip te krijgen op uw informatieveiligheid dit doen we door een planmatige en cyclische inrichting van informatieveiligheid. Dit doen we door sturing en verantwoording in de eerste, tweede en derde lijn van de organisatie in te richten  

R

Projecten

De inrichting van specifieke BIO onderdelen vragen vaak een projectmatige aanpak. Wij helpen u deze projecten te realiseren. Denk hierbij aan het inrichten van een ISMS/GRC, risicomanagement, Human Factor programma’s en specifieke wetgeving zoals NIS2.

R

Detachering

Wij kunnen diverse rollen invullen in uw organisatie zoals CISO, Security Officer, programma- en  projectmanagers security en ENSIA coördinatie. 

R

Kennis- en ontwikkeling

Wij ondersteunen uw organisatie door het geven van op maat gemaakte trainingen aan uw professionals op het gebied van informatiebeveiliging (CISO coaching) of het gehele team op de gevaren en risico’s door middel van bewustwordingsprogramma’s.

R

BIO norm assessment en roadmap

De Baseline Informatiebeveiliging Overheid legt de lat waartegen de informatiebeveiliging binnen een overheidsinstantie gemeten wordt. Wij kunnen helpen met een meting hoever uw organisatie hierin staat en wat er bij komt kijken om hieraan te voldoen.

Wij helpen gemeentes en provincies op een risicogerichte en pragmatische wijze om grip te krijgen op hun weerbaarheid. Wij komen graag met u in contact om onze werkwijze toe te lichten.

Laat uw gegevens achter of neem direct contact met ons op.

Adres

Securesult BV
Ptolemaeuslaan 52
3528 BP Utrecht

E-mail
Telefoonnummer