CISO as a Service

Uw eigen CISO die is afgestemd op de specifieke behoeften en het budget van uw organisatie.

In de dynamische en steeds veranderende digitale wereld van vandaag is het van cruciaal belang dat uw organisatie weerbaar is tegen cyberdreigingen. De Information Security Officer (ISO of CISO as a Service) is verantwoordelijk voor alle security gerelateerde taken en de coördinatie daarvan binnen een organisatie. Het aannemen van een fulltime (C)ISO kan ingewikkeld zijn of niet binnen het budget van een organisatie passen. Juist voor deze organisaties bieden we de CISO as a Service dienst. Een eigen ervaren Security Officer met ondersteuning van een brede organisatie voor specifieke vraagstukken, tegen een aantrekkelijk bedrag per maand. 

 

Wat brengt een CISO as a Service uw organisatie?

Jouw organisatie krijgt een eigen ervaren Information Security Officer toegewezen. Deze CISO heeft brede ervaring met het opstellen van een informatie beveiligingsstrategie, het implementeren van beleid en processen en het operationeel borgen van die processen. De CISO is direct het centrale aanspreekpunt voor alle informatiebeveiliging gerelateerde zaken, ook in het geval van incidenten.

Voordelen van CISO as a Service

R

Toegang tot Expertise: Onze CISO’s hebben jarenlange ervaring in de industrie en brengen diepgaande kennis van de nieuwste bedreigingen, technologieën, en normeringen zoals ISO27001, NEN7510, BIO, NIS-2, DORA en best practices met zich mee. 

R

Kostenefficiënt: In plaats van een fulltime CISO aan te nemen, kunt u profiteren van een flexibel model dat is afgestemd op de specifieke behoeften en het budget van uw organisatie. 

R

Flexibiliteit: Wij bieden zowel korte- als langetermijnoplossingen en kunnen opschalen afhankelijk van uw behoeften. Of u nu een paar uur per week basis ondersteuning nodig heeft of een volledig geïntegreerde beveiligingsstrategie als project wilt opzetten, wij staan voor u klaar. 

R

Strategische Voordelen: Onze CISO’s werken nauw samen met uw managementteam om beveiligingsstrategieën te ontwikkelen die niet alleen beschermen, maar ook bijdragen aan uw bedrijfsdoelstellingen. 

R

Snelle Implementatie: Onze experts kunnen snel aan de slag, waardoor uw organisatie direct kan profiteren van verbeterde informatiebeveiliging. 

Thema’s CISO as a Service

De CISO gaat bij jouw organisatie aan de slag met de volgende thema’s:

1. Beveiligingsstrategie en -planning

Ontwikkeling en implementatie van een uitgebreide informatiebeveiligingsstrategie.

2. Risicobeoordeling

Identificatie en beoordeling van potentiële risico’s en kwetsbaarheden binnen uw IT-infrastructuur. 

3. Compliance en regelgeving

Zorgen voor naleving van relevante wet- en regelgeving, zoals GDPR, ISO 27001, NIS-2, BIO en andere industriestandaarden.

4. Incident Response

Voorbereiden en begeleiden van uw team bij het reageren op beveiligingsincidenten.

5. Bewustzijn en Training

Training en bewustwordingsprogramma’s voor medewerkers om een cultuur van veiligheid binnen uw organisatie te bevorderen.

6. Continuïteit en Herstel

Ontwikkeling van plannen voor bedrijfscontinuïteit en herstel na incidenten om ervoor te zorgen dat uw bedrijf snel kan herstellen van een aanval.

Hoe werken we?

Iedere inzet van een CISO as a Service wordt voorafgegaan door een Security Assessment waarin de CISO gaat bekijken wat de huidige status van de Informatiebeveiliging binnen de organisatie is. We bekijken hier de driehoek Mens, Proces en Techniek, waarbij de CISO wordt bijgestaan door een privacy specialist en een technisch specialist (hacker) om een compleet beeld te krijgen. Het resultaat van deze analyse, in combinatie met de ambitie van de directie, bepalen de Security roadmap. Op basis van deze roadmap bepalen we gezamenlijk de inzet van de CISO.

Klaar om de beveiliging van uw organisatie te versterken?

Neem vandaag nog contact op met Securesult!

Adres

Securesult BV
Ptolemaeuslaan 52
3528 BP Utrecht

E-mail
Telefoonnummer