Pentesten

Als een van de toonaangevende aanbieders van informatiebeveiliging in Nederland bieden onze consultants een reeks geavanceerde penetratietestopties (pentesten) aan om aan de individuele behoeften van onze klanten te voldoen.

Nu het cyberdreigingslandschap voortdurend evolueert, staan ​​organisaties onder toenemende druk om niet alleen robuustere cyberbeveiligingscontroles te implementeren, maar ook om de naleving van regelgevingskaders aan te tonen. 

Pentesten bieden organisaties de middelen om de sterkte van hun cyberbeveiligingsmaatregelen te beoordelen door ethische hackers toegang te geven tot doelsystemen, zodat ze cyberaanvallen kunnen simuleren en zwakke punten kunnen vinden. Onze gespecialiseerde white hat-hackers voeren pentests uit die zijn afgestemd op de individuele vereisten van elke klant, waardoor ze hun kwetsbaarheden kunnen identificeren en begrijpen, en deze kunnen oplossen voordat ze door een aanvaller worden misbruikt. 

Waarom Securesult?

Onze gecertificeerde ethische hackers zijn uitgerust met diepgaande kennis en expertise en bieden ondersteuning aan organisaties die hun kwetsbaarheden willen aanpakken. 

Onze verscheidenheid aan pentesttechnieken (zoals agile, continuous testing, White, Grey, Blackbox testing, red- en blue teaming) en -opties maximaliseren de ontdekking van zwakke plekken in computersystemen zoals webapplicaties, draadloze netwerken, netwerkdiensten, web- en mobiele applicaties en fysieke activa. Met een duidelijk inzicht in de kwetsbaarheden van uw systeem, kunt u met onze pentesten deze risico’s verhelpen voordat er een inbreuk plaatsvindt. 

Effectieve informatiebeveiligingstesten

De volgende richtlijnen en standaarden worden vaak beschouwd als een basis voor effectieve informatiebeveiligingstests: 

=

OWASP Application Security Verificatiestandaard (ASVS) 

=

OWASP Mobile Application Security Verificatiestandaard (MASVS

=

NCSC ICT-beveiligingsrichtlijnen voor webapplicaties (DigiD-toetsing

=

NCSC ICT-beveiligingsrichtlijnen voor webapplicaties (DigiD-toetsing)

=

Basislijn Informatiebeveiliging Overheid (BIO)

=

MITRE ATT&CK-framework

Wat kan ik verwachten van een pentest van Securesult?

Onze pentests zijn gebaseerd op internationale standaarden en bieden organisaties een gerichte analyse van hun kwetsbaarheden en een duidelijke en praktische routekaart naar cybervolwassenheid. 

Iedere pentest begint met een scopinggesprek. In dit gesprek bespreken we de technische omgeving en de specifieke wensen. Op basis hiervan stellen wij een voorstel op met een plan van aanpak, waarin ook de toegepaste vorm van testen uitgelegd wordt. In dit voorstel geven wij aan hoeveel tijd wij nodig hebben voor het uitvoeren van de tests, het schrijven van een rapport en het presenteren van de bevindingen.  

Uiterlijk een week na het afronden van de tests, leveren wij het analyse rapport op. Hierin geven wij de kwetsbaarheden weer, maar ook een advies over de maatregelen die genomen kunnen worden. 

Wilt u meer weten over hoe Securesult u kan helpen met pentesting voor uw organisatie

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Adres

Securesult BV
Ptolemaeuslaan 52
3528 BP Utrecht

E-mail
Telefoonnummer